tiistai 9. elokuuta 2011

Kotona

Eilen tultiin kotiin ja pikkuhiljaa on jetlagista toivuttu. Sunnuntaina satoi. Aamulla tavaroita terminaalin säilytykseen raahatessa oli onneksi poutaa. Tavarat oli pakattu lauantai-iltana ja aamiaisen jälkeen tiskattiin, heitettiin roskat ja kierrettiin vielä kaikki nurkat ja komerot, ettei mitään vaan unohtunut.
Viime vuonna tavaroita pakatessa päätettiin, että seuraavana kesänä otetaan kolmas tyhjä laukku mukaan, kun rojua ja kassia ja nyssäkkää tuntuu kertyvän. Laukkuja käytiinkin katsomassa ennen lähtöä, mutta sitten asia vain jäi, eikä muistunut mieleen - ennen kuin sunnuntaiaamuna.

Kolmannen laukun etu on siinä, että raahattavien kollien lukumäärä on tasan kolme, eikä yhtään enempää. Ja myös siinä, että laivalla tarvittavat tavarat: yövaatteet, hammasharjat, laivakengät ja kotimatkan vaatteet pakataan siihen. Näin ei ahtaassa hytissä tarvitse availla kuin yhtä laukkua.

Mutta meillä ei nyt sitten kuitenkaan ollut sitä kolmatta laukkua. Oli kaksi matkalaukkua. Kassi. Toinen kassi. Ruokakaupan kassi. Kameralaukku. Kylmäkassi. Käsilaukku. Olkalaukku. Ja onneksi aamulla ei tosiaan satanut, muuten olisi johonkin välikäteen pitänyt vielä saada mahtumaan sateenvarjot.

Tavarat saatiin kuitenkin kunnialla säilytyslokeroon terminaaliin. Säilytyslokeroista on mainittu aiemminkin. Lokeroiden vieressä on rahanvaihtoautomaatti, josta saa kymmenen kruunun kolikoita, mutta isompiin lokeroihin voi ja nykykurssilla kannattaakin käyttää euroja.

* * *

Viimeisen päivän ohjelmassa oli konsertti Riddarholmin kirkossa ja keskiaikamuseoonkin ehdittiin ensimmäistä kertaa! Museo on parlamenttitalon pihan alla Helgeandsholmenilla. Se perustettiin paikalle, josta kaivauksissa 1978-80 löytyi pätkä alkuperäistä kaupunginmuuria.

Viimeisinä päivinä Söderillä kierrellessä löytyi uusi romukauppa, josta olisi saanut ylihintaan kaikkea sisustuslehdistä tuttua tavaraa, kylttejä ja kapineita joka lähtöön. Kauppa oli vanhassa autotallissa Kocksgatanilla tai Åsögatanilla. Ei tarvinnut kuitenkaan ostaa, koska Hagassa käydessä löydettiin pientareelta rekisterikilpi ihan ilmaiseksi. Toisella pientareella olisi ollut tiskipöytäkin.

Kaupungilla kierrellessä kannattaa olla mukana paitsi kassi, johon matkamuistoja keräilee, myös bussiaikataulu ja kamera aina vireessä.


Ei kommentteja: