maanantai 11. toukokuuta 2009

Turistens klagan

Turun laivalla päiväksi Tukholmaan tullessa pitää tavarat ottaa maihin mukaan, kun illalla palataan eri laivalla. Vikingin terminaalissa on säilytyslokeroita, joihin voi pakaasinsa pistää. Mutta mutta...

Monta kertaa olemme saaneet todistaa, että kaapinoven käyttö on hirveän vaikeaa. Kuten kuvasta näkyy, kahva on koko oven korkuinen - mutta aukeaisikohan ovi kuitenkin avainta renkkaamalla, vai onko jossain piilotettu avausnappi?

Kun Ruotsin kummallisuuksia kummasteleva turisti on saanut oven auki suureksi hämmästyksekseen hantaakista vetämällä, hämmennys toisensa jälkeen seuraa. Raha-aukon vieressä on kuva viiden ja kymmenen kruunun kolikoista.

Siksi onkin vain aivan luonnollista kummastella, että mitä kolikoita tänne laitetaan, toimiiko tämä euroilla? Noh, kun hämmästelijä on onnistunut päättelemään, että ehkäpä valuutta on Ruotsin kruunu ja luultavasti viiden ja kymmenen kruunun kolikot käy, niin tulee eteen seuraava pulma: Paljonko rahaa lokeroihin täytyy pistää? Pienemmissä lokeroissa loistaa led-numeroin 25 ja isommissa lokeroissa 40.

Me olemme jo pitkällä Folkungagatanilla siinä vaiheessa, kun numeroiden arvoitus toivottavasti selviää näille matkailijoille, joiden päivä Tukholmassa on luultavasti täynnä seikkailua ja hämmennystä.

Ei kommentteja: