lauantai 6. elokuuta 2011

Aurinko paistaa

Nyt lauantai-illan ohjelmassa on pyykinpesua. Mukavampi tulla kotiin ilman likapyykkiä. Illalla pitäisi vielä pakata, niin että huomenna aamulla olisi laukut valmiina lähtöön.

Aurinkokin on paistanut iltapäivästä lähtien. Mentiin yhdeltä Marian kirkon kulmalle Hornsgatanille katsomaan Pride-kulkuetta. Siellä oli aika moni muukin.

Koko touhu näytti suomalaiselta vapulta. Ihmisillä oli eväät ja retkituolit ja viltit. Kulkueessa oli hassuja peruukkeja ja puolueiden lippuja. Jonas Gardell oli demarien riveissä. Mukana olivat muiden muassa sellaiset tunnetut homojärjestöt kuin Nissan, Tukholman liikennelaitos ja iltapäivälehti Expressen.

Välillä satoi pikkuisen vettä ja kun Expressenin auto oli mennyt ohi, melkein kaikille kadun vieressä seisoville katselijoille oli ilmestynyt kuin taikaiskusta Expressenin mainossadeviitat.

Kulkueen lopussa ajoi lakaisuauto ja rekka, johon vauhdissa kerättiin kaikki puomit ja muu liikenteenohjaustavara. Jäljelle jäi roskaiset jalkakäytävät ja humalaiset seurueet jatkopaikkaa miettimään.

Nyt ensimmäiset koneelliset pyykkiä on peseytyneet, pitääpä mennä heittämään ne kuivaajaan.

Ei kommentteja: