tiistai 7. heinäkuuta 2009

Lounas luoteessa ja lännessä

Käytiin syömässä eilen ja tänään lunch [lausutaan: lunsh] eri terasseilla. Eilinen lounas hotellista luoteeseen syötiin jossain vanhan kaupungin terassilla, eli på svenska uteservering. Maksoi 89 kr per nenä + lasilliset roseviiniä = 298. Oli ihan hyvää ja lautasella oli paljon ruokaa.

Kuvassa rouvan annos, kuvanottohetkellä puolet graavilohesta oli jo syöty. Mukavaa, että kalaa oli kerrankin riittävästi.Ensin oli tarkoitus mennä Järntorgetille uuteen ravintolaan JT 78. Mentiinkin, vaikka keväällä Södermalmsnytt lounastestissään varoitteli palvelun hitaudesta. Tarjoilija ohjasi meidät niin vauhdikkaasti pöytään, ettei edes ehditty sanomaan syövämme lounasta.

Siinä sitten odoteltiin aikamme ja ihmeteltiin kuinka toinen tarjoilija oli sytyttää leipäkorin liinan tuleen naapuripöydän kynttilässä. Kun meidän tarjoilijaa ei näkynyt, päätettiin poistua - meidät olikin kätevästi plaseerattu avoimen oven viereen.

Ja sitten tultiin syömään tuohon linja-autopysäkin vieressä olevaan paikkaan, jonka nimeä ei enää muisteta.

Tänään käytiin syömässä lännessä Medborgarplatsilla Medis Bar & Kök -nimisessä paikassa. Annokset olivat taas riittävät suuret ja hinta vähän halvempi, kun ei oltu ihan turistivyöhykkeellä. 82 kr per nenä, ja vesi, limonaati tai lättöl kuului hintaan, kuin myös leipä ja salaatti.
Huomenna, jos vain aurinko jaksaa paistaa yhtä soittoa (tänään on välillä paistanut ja satanut) mennään piknikille Rosendaliin. Käytiin siellä jo pikavisiitillä eilen.Olikohan luomuomenamehussa jotain reggaeainetta, kun ihan kuin tuossa nurmikolla olisi mennyt vene.

Ei kommentteja: