keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Keskiviikko

Tänään käytiin turistiristeilyllä. No jaa... Kyllähän sieltä veneestä maisemiakin näki, mutta enemmän tuli katselluksi kanssamatkaajia. Veneessä voi kuunnella opastusta kuulokkeilla. Eräs seurue, ilmiselvästi hienoja ihmisiä, tiedosti epähygieenisyyden vaarat kesämatkailussa. On siis hyvä pistää paperia kuulokkeiden ja omien korvien väliin - eihän koskaan voi tietää, vaikka kuulokkeiden aiempi käyttäjä olisi ollut joku sosiaalidemokraatti!


Olimme laiturilla jonon häntäpäässä, mikä tarkoittaa huonoja paikkoja veneessä. Under Stockholms Broar maksoi kahdelta 380 kruunua. Ei ollut hintansa väärti, vaikka reittiä onkin kehuttu - mutta onpahan nyt menty Hammarbyn suluista läpi. Ja tulipa kierretyksi Södermalm ympäri vesireittiäkin.


Aikomuksena oli käydä Kulturhusetin katolla syömässä, mutta lounaslista oli kehnohko. Lisäksi yksi akka ryntäsi meidän edelle valtaamaan viimeisen vapaan ikkunapöydän, niin eipä muutenkaan huvittanut jäädä sinne.

Vaihtoehto oli kaupan ja kodin kautta naapuriin Vitabergsparkeniin. Parvekkeen alla meillä on myös aika suosittu pikkupuisto:


Siellä on kahvilakin ja kalusteet on levitetty nurmikolle puiden alle.

Vitabergsparken on kuitenkin isompi (ja mäkisempi). Ja nurmikko on parempi.


Nurmikolla oli mukavaa mutustella eväitä ja lukea dekkaria, kunnes paikalle tuli liian ystävällinen kissa. Ja jälleen kerran tuli huomatuksi, että kissa valitsi meistä sen, joka inhoaa kissoja.

Puistossa tuli lojutuksi kolmisen tuntia. Päivä on ollut lämmin ja aurinkoinen.

Ei kommentteja: