keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Trivselregler

Kapteeni Stig Ombord ja perämies Hans Byxor toivottavat matkailijat tervetulleiksi laivaan! Ennen kuin laiva irtoaa laiturista ja kovaäänisistä kajahtaa I am sailing, laivamatkaajan kannattaa muistaa muutama juttu. (Nämä huomiot liittyvät Amorellaan ja Isabellaan.)

1. Älkää myöhästykö. Kerran katseltiin Tukholmasta lähtiessä kuinka joku onneton yritti ovenraosta viittoilla ja huutaa laivaa takaisin laituriin. Mutta ei laiva käänny, vaikka kuinka huitoisi.

2. Kannattaa mennä sisään laivaan kannelta, joka on lähimpänä omaa hyttiä. Sisäänkäynti on kansille 5 ja 7.

3. Mutta ulos kannattaa aina tulla kannelta 5! Nimittäin terminaalien liukuportaat ja ainoa hissi ruuhkautuvat yleensä pahasti sekä Tukholmassa että Turussa. Mitä vähemmän terminaalissa jonottamista laivasta poistuttaessa, sen parempi.

4. Liukuportaat terminaalissa. Aina on ihmisiä, joiden tarvitsee jäädä hetkeksi paikoilleen seisomaan jännittävän liukuporrasajelun jälkeen. Muistakaa turvaväli!

5. Jotta itse ei jäisi jalkoihin, pitää paitsi liukuportaista, niin myös laivaan astua reippaasti. Hyttinumero on painettu mieleen terminaalissa, kun avainkortit saatiin käteen. Ei siis jäädä oviaukkoon penkomaan korttia jostain taskun pohjalta, vaan opasteiden mukaan oikeaan suuntaan tietä tukkimatta. Hytit ovat numerojärjestyksessä...

6. Seisovan pöydän kulkusuunnista ja muista käytössäännöistä voisi kirjoittaa vaikka kuinka. Mutta ei nyt jaksa. Mainitaan kuitenkin vain, että vaikka ruoka on aina ollut hyvää, niin me emme enää buffettiin jaksa mennä, kun kyllästyttiin väärään suuntaan linjastoilla töniviin, alku- ja pääruokia jäätelölautasille keräileviin kanssamatkaajiin.

7. Ella's -ravintolaan kannattaa mennä heti, kun laiva on lähtenyt. Pöydän voi valita itse ja jos ensimmäisten joukossa tulee, saa ikkunapöydän.

8. Nämä nyt ovat vain meidän huomioitamme. Joku muu voi toimia toisin. Pääasia, että matka sujuu.

Ei kommentteja: