perjantai 18. joulukuuta 2009

Perjantain suurin uutinen on Saabin kuolema

Tänään ensimmäisenä matkapäivänä emme kuitenkaan jääneet analysoimaan sen kummemmin Trollhättanin tilannetta, vaan harrastimme kulttuuria.Aurinkokin tänään paistoi, kuten kuvasta näkyy. Skeppsholmenilla kävimme Arkkitehtuurimuseon piparkakkutalonäyttelyssä. Aiheena on tänä vuonna Mönster/Monster.Tässä kännykällä salaa kuvattu. Kaavat ja hirviöt yhdistyvät hyvin tässä, huono arkkitehtuuri luo synkkiä varjoja ihmisten elämään.

Taas kerran joukossa oli tosi hienoja ja yksityiskohtaisia piparkakkutaloja, joiden tekemisessä oli nähty aikaa ja vaivaa. Ja taas kerran osa taloista oli romahtanut vitriineihin. Yksi arkkitehtisarjan torni oli puoliksi romahtanut, viereisessä vitriinissä (muistaaksemme alle 12-vuotiaiden sarjan) taloa piti kasassa lakunaru.

Ostimme myös painavia kirjoja Modernan kaupasta. Meidän olisi pitänyt saada jäsenkortilla 10% alennus, mutta hotellissa huomattiin kuitista, että kassatyttö oli lyönyt 20% alen. Pitää kai tyytyä tuomioon.

Muutenkin ravattiin ympäri kaupunkia, vertailtiin julmustin hintoja eri kaupoissa ja käytiin Systemissä jouluoluita katsomassa (ja ostamassa). Joulumarkkinoita on koko kaupunki täynnä.


Sergelintorilla on tämän näköistä.

Nyt ehtoolla kävimme joulukonsertissa Adolf Fredrikin kirkossa. Kuoro, solisti ja urkuri esiintyivät, ja seurakuntakin sai laulaa.


Ei kommentteja: