maanantai 25. kesäkuuta 2012

Sommaren är inte här

Täällä sataa vettä. Ja lisää vettä lupaa sääennuste. Tässähän kävi nyt niin oudosti, että vastoin aiempien vuosien harrastuneisuutta me emme ole ehtineet käymään Tukholmassa ja Söderillä tänä vuonna juuri ollenkaan. Tämä on vasta toinen yhteinen visiitti tänä vuonna - rouva on sentään ehtinyt muutaman kerran enemmän täällä visiteeraamaan.


Nyt olemme vain kolme päivää Söderillä ja majailemme meille ihan uudessa hotellissa. Vikingin tarjouksissa oli Clarion Stockholm, tämä on aika uusi hotelli Ringvägenin ja Götgatanin kulmassa. Nyt jo parin tunnin oleskelun jälkeen voidaan sanoa suoraan, että toiste ei tulla. Ensivaikutelma oli lentokenttä: Aula on iso, lattia kalteva ja äänimaailma kuin Tatin elokuvista.

Kuva ei oikein kerro tunnelmasta, mutta tämä on vähän kuin 2001: A Space Odyssey + Roy Andersson. Aamupäivällä kalteva aula oli täynnä amerikkalaisia, iltapäivällä japanilaisia, jotka eivät osanneet käyttää hissiä.

Huone on linjakas ja trendikäs, mutta vaatekaappia ei ole ja vessassa on vain yksi pyyhekoukku. Paikat oli siivottu niin suurpiirteisesti, että vessan roskikseen oli jätetty kaljapullonkorkki ja nojatuolin takana nurkassa oli viinipullonkorkki. Näköala on oudon urbaani Södermalmin näkymäksi:


Mutta jatkoa seuraa. Viime kuussa kun poikkesimme päiväksi, niin silloin taas huomattiin muutama juttu, joista pitäisi muistaa kertoa...

Ei kommentteja: