keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Syysretki

Edellisen postauksen otsikko oli toiveikkaasti Kesäkuvia 1, mutta eipä ole saatu aikaiseksi osaa kaksi. Syysretkellä käytiin jo marraskuun alussa, mutta eipä siitäkään saatu tuoreeltaan tekstiä aikaiseksi.

Tässä tuttuakin tutumpi paikka lauantaiaamuna. Tästä meidän retkemme aina alkavat, kuvan oikeasta reunasta Folkungagatan nousee ylös ja alittaa Saltsjöbanan sillan.

Marraskuu on ollut lämmin toisella rannallakin, puistossa ruusut kukkivat.

Kustaa II Adolfin kuolinpäivä on Suomessa ruotsalaisuuden päivä ja tukholmalaisessa konditoriassakin Euroopan sotatantereilla melskannutta raggaria muistettiin.

Södermalmin ulkopuolellakin poikettiin. Odenplanin metroasemalla on iso vitriini, jossa on vaihtuvia teoksia. Tällä kertaa kaapissa oli aaltopahvista tehty ISO kerrostalon pienoismalli.


Vanhassa kaupungissa Köpmangatanilla oli jouluvalot. Ensikuussa syödään paahdettuja manteleita samoilla kulmilla!Säg ost!


Tukholmassa ja erityisesti Söderillä on julisteita teipattu joka seinään. Nopealiikkeiset nuoret miehet maalarinteippirullineen niitä liimailee ja kadunlakaisijat roskakärryineen kulkee perässä julisteita irrottelemassa.


Julisteiden ja tavanomaisten töhryjen lisäksi omaperäinen katutaide kukkii Söderillä. Tämä on parhaasta päästä: Ihan oikean näköinen liikennemerkki, jossa ukko on vaihdettu akaksi. Naishahmo ei ollut päälleliimattu tarra, vaan koko merkki oli yhtä ja samaa tarraa, ja vielä tosi huolellisesti tehty.

Vanhempiakin kuvia käytiin katsomassa. Modernassa oli kassoja uusittu. Ennen oli ystäväyhdistyksen jäsenille oma kassa, mutta nyt ei ollut. Seisoimme kiltisti jonossa ja kassalla täti kertoi, että jatkossa voi mennä kassajonon ohi ja näyttää jäsenkorttia vartijalle ovella. Jassåå, onpa elitististä menoa...


Näyttelyn kiertämisen jälkeen olikin jo taas hämärtynyt. Bussipysäkillä Ruotsin puolustusvoimat kehotti kävelemään, mutta me odotimme autoa.

Ei kommentteja: