lauantai 30. heinäkuuta 2011

Kuudes matkapäivä

Kello on kuusi illalla ja kuudes matkapäivä alkaa olla takanapäin. Eilen ei näemmä tullut kirjatuksi mitään matkakertomuksia. Eilen poikettiin kaupunginmuseoon, siellä oli hieno piirustusnäyttely.

Tänäänkin käytiin näyttelyssä, tällä kertaa italialaisia valokuvia katsomassa Nordiska museetissa Djurgårdenissa. Näyttelystä on tehty hieno kirjakin, joka piti totta kai ostaa.

Tällä reissulla ajeltiin museoraitiovaunulla, nekin liikennöivät uusien ja kiiltävien rinnalla. Ja eläkeläispapat ajavat ja tarkistavat liput, oikein mukavaa kyytiä ja vähemmän tungosta kuin uusissa vaunuissa.

Valokuvista puheen ollen, niitä ei ole nyt näissä postauksissa näkynyt. Se johtuu siitä, että digikamera lojuu täällä kesämökin hyllyllä ja mukana kaupungilla on 1 - 4 filmikameraa. Mutta kuvia saa matkoilta muutenkin, esimerkiksi kirpputorilta:

Vanhan kaupungin Stadsmissionin kirpparilta löytyi tällaisia vanhoja visiittikorttikuvia. 1800-luvun lopulla ihmiset teettivät itsestään näitä kuvia ja niitä keräiltiin erityisiin kansioihin, joissa oli standardikokoisille kuville valmiit taskut. Oman aikansa Facebook siis.

Aurinko jaksaa paistaa ja on lämmin, vaikka eilen sääennusteessa povattiin pilvistä ja viileää. Kohta pitäisi syödä, juotu tässä jo onkin Pimmsiä ja roséta. Ruuan kanssa ehkä skumppaa, vai sopiikohan se lihapullien ja perunasalaatin kera?

Ei kommentteja: