perjantai 10. kesäkuuta 2011

Kansienvälisyys

Joku aika sitten siivoillessa kaapista löytyi nippu laivan avainkortteja. Lisää niitä löytyi matkalaukkujen sivutaskuista ja lehtien välistä - saattaa olla, että jossain mylläysoperaatiossa kortteja löytyy lisää.

Avainkortteja selatessa tuli mieleen merkitä laivojen pohjapiirroksiin ne hytit, joissa on oltu. Ja tässäpä nyt tämä tieto myöskin suuren yleisön tietoon.

Isabella

Ensimmäisenä tuossa yläpuolella Isabella, jolla lähdetään iltaisin Turusta. Muutamia kertoja olemme huomanneet matkustaneemme samassa hytissä aiemminkin. Me otamme usein B2P-hytin, niitä on laivoilla vähän ja silloin sattuu samaan useamman kerran.

Amorellalla tullaan sitten Tukholmasta takaisin. Se tuossa alempana.

Amorella

Helsingin laivoillakin on muutama kerta kuljettu. Kuvissa alempana ensin Gabriella ja sitten Mariella.

Gabriella


Mariella

Vikingillä A-, B- ja C-luokat eivät eroa toisistaan varustelun tai koon puolesta, vaan luokan määrää sijainti. C-luokka on autokannen alla, B-luokan hytit ovat kannelta 5 (tai 4) ylöspäin, kuin myös A-luokka, joka sen verran eroaa muista, että hyteissä on ikkuna. Ja B2P on vähän pienempi kahden hengen hytti.

A-luokassa tai paremmassa on muutamia kertoja tullut nukutuksi huonosti vaijereiden paukkuessa ja laivankylkien kolistessa. B-luokassa ollaan laivan keskellä ja nukutaan rauhassa - ellei naapurissa ole tupakoivia venäläisiä tai äänekkäitä suomalaistätejä.

Mutta ihan kaikki hytit eivät kuitenkaan ole sitä, mitä luokitus kertoo. Amorellalla, Gabriellalla ja Isabellalla on kannella 9 kaksi B4-hyttiä, jotka ovat vastapäätä LYX-luokan hyttejä. Ja näissä B-luokan hyteissä on tilaa saman verran kuin äveriäämmissä hyteissä, mutta kun ei ole ikkunaa, niin luokka ja hinta on B4. Kerran satuttiin tällaiseen Isabellalla.

Ei kommentteja: