tiistai 5. huhtikuuta 2011

Kevättä odotettiin

Tulipa vietetyksi viikonloppu Söderillä. Kovin keväinen sää ei ollut. Aurinko yritti paistaa paksun pilvipeitteen takaa ja  sekä lauantaina että sunnuntaina tuli välillä tihkusadetta. Lämpömittari näytti 8 astetta.

Lauantai-illan pilvistä taivasta hotellihuoneen ikkunasta katsellessa varattiin uusi reissu vappuviikonlopulle, jos vaikka silloin olisi vähän aurinkoisempaa. Saa nähdä kuinka käy. Vuosi sitten vappuna Tukholmassa satoi.


Södermalmin kauppahallissa jaettiin tällaisia kangaskasseja asiakkaille. Kauppahalli on Medborgarplatsilla ja sieltä löytyy vaikka mitä. Muun muassa perinteinen viinakauppa, jossa pitää tiskillä sanoa mitä haluaa. Näitä vanhanaikaisia tiskimyymälöitä ei Suomesta enää löydy, mutta Tukholmassa niitä on ainakin kolme.

Moderna museetissa poikettiin katsomassa valokuvia. Vanhat olivat hyviä, uudet taas - no, ainakin olivat isoja ja värillisiä ja nopeita ohittaa.

Kulttuuria harrastettiin myös yhden urkukonsertin verran, josta tosin piti livahtaa kesken viimeisten Bachien, että olisi ehditty Kungsholmenilta ajoissa Vikingin terminaaliin. Ensin Fridhemsplanilta sinisellä tunnelbana-linjalla T-centraleniin, sieltä vihreällä Slussenille, josta bussiin numero 2.

Vaikka laukut voi usein jättää säilytykseen hotellille huoneen luovutuksen jälkeen, niin tällaisten pikalähtöjen varalle on hyvä kuitenkin viedä laukut hotellista lähtiessä terminaaliin säilytyslokeroon. Eipä tarvitse laivaan kiirehtiessä mutkitella hotellin kautta.

Ei kommentteja: