maanantai 22. marraskuuta 2010

Ostosmatkailua

Rouva vietti marraskuisen perjantain kiertelemällä ystävättärensä kanssa Tukholman kirpputoreja ja vintage-putiikkeja, mutta ensin syötiin kunnon aamiainen Malmenissa.

Tämän jälkeen suunnattiin Odenplanille Stockholms Stadmissionin ja Myrorna kirpputoreille. Stadsmissionilta löytyikin jälleen hyviä levyjä. Tämän jälkeen hypättiin bussiin 4 ja ajeltiin Beyond Retron uudelle vintagekeitaalle Zinkensdammiin. Siellä sitten vierähtikin tovi tyllejä ihmetellessä.


Pistäydyimme fikalle ihanaan kahvilaan. Kaffe & Drömmar on viihtyisä paikka, josta saa maailman parasta porkkanakakkua. Horsgatanilla poikkesimme ensin Hammarbyn kauppaan tukemaan paikallista jalkapalloseuraa. Ostosten kylkiäisinä tuli myös kynä ja fanikuva.


Horsgatanilla on myös Judits Second Hand ja Herr Judit. Molemmista voi tehdä todellisia löytöjä: Dioria, Miu Miuta, Dolce & Gabbanaa, Hermesiä tai vaikkapa Mulberryä.


Horsgatanilta kävelimme Emmauksen kirpputoreille Slussenille. Emmauksen liiketilat ovat muuttaneet sivukadulle uusiin ja suurempiin tiloihin.


Tässä vaiheessa matkalaiset suuntasivat T-banalla keskustaan kohti tavarataloja. Åhlensin musiikkiosastolta rouva ostikin hienot Urbanearsin Plattan -kuulokkeet. Sitten vain Plattanin yli testaamaan Kulturhusetin uutta Stories kahvilaa.

Kulturhusetin alakertaan on tullut myös uusi Underlandet -liike, Stadsmissionin Remake -kauppa, sekä Tukholmassa harvinainen maksuton yleisö-wc.

 
Ilta pimeni, Plattanin ylle syttyivät jouluvalot, NK:n julkisivu loisti kauniisti ja Kungsträdgårdenissa oli hauska katsella luistelijoita. Södermalmilla poikkesimme vielä tutustumaan Saltå Kvarnin uuteen liikkeeseen Renstiernas Gatanilla ja ostamaan julmustia Icasta.

Tukholmaan kannattaa nyt matkustaa. Vanhassa Kaupungissa, Kungsträdgårdenissa ja Skansenilla on joulumarkkinoiden aika.

Ei kommentteja: