torstai 20. toukokuuta 2010

Lähtölaskentaa

Vielä on aikaa vaikka millä mitalla loman alkuun, mutta viikkoja lähtöön jo lasketaan. Vuosi sitten viikko Söderillä ei tuntunut riittävän juuri mihinkään, mutta tulevan heinäkuun kaksi viikkoa toivottavasti kuluu vähän hitaammin.

Meidän Söder-matkailumme on muuten nyt siinä pisteessä, että sitä ihmetellään paitsi täällä kotona, niin myöskin Söderillä. Vappupäivänä istuttiin linjan 59 päätepysäkillä, kun äkkiä joku italialaisen näköinen tukholmalainen kysyi meiltä suomeksi, että olemmeko me turisteja. Kun vastattiin joo, tuli hämmästynyt jatkokysymys: "Mitä te täällä teette, siis kuinka te olette tänne eksyneet, eihän täälläpäin ole mitään?"

Se ei kieltämättä ollut Södermalmin hienointa aluetta, mutta on siellä kyllä rumempaakin seutua, esimerkiksi aseman lähellä olevat 60-luvun elementtitalot.

Vaikka Södermalm onkin meidän mielestämme Tukholman parasta aluetta - ja aika monen muunkin mielestä, tästä on kirjoitettu blogissa aiemminkin - niin onhan Söderissä huonojakin puolia. Aseman tienoilla saa puukosta, suojelukohteet saattavat palaa, paikkoja sotketaan, Hammarbyn kannattajat riehuu ja Slussenin uudet suunnitelmat herättävät suuria tunteita.

Mutta hyviä puolia Söderissä on kuitenkin eniten!

Ei kommentteja: