sunnuntai 10. tammikuuta 2010

On se kumma...

Ensi viikon lauantaina taas ollaan Tukholmassa. Viimeisten 4 - 5 vuoden aikana on matka tullut sen verran tutuksi, että laivamatka tai matka satamaan ei enää yllätyksiä tarjoa.

Paitsi yhteen asiaan emme ole vielä tottuneet.

Kun linja-automatkan, eli liityntäkuljetuksen, varaa Vikingiin toimistosta, matkan saa puoleen hintaan. Viking Line ilmoittaa liikennöitsijälle, että sillä ja sillä nimellä on varattu niin ja niin monta bussimatkaa sille ja sille vuorolle.

Mutta EI KOSKAAN aamulla Turusta kotia kohti lähtevän linja-auton kuljettajalla ole ollut mitään nimilistaa. Aina on varausvahvistuspaperi tullut aivan uutena ilmiönä kuskille, nippua on plärätty ja käännelty hämmästyneenä, luettu hotellivarauksetkin ja ihmetelty, että on se kumma, kun ei oikeita lippuja saada kirjoitetuksi.

On se kumma, jos kuljettaja ei viitsi kaikkia konttorilta tulevia papereita lukea ja mukaan ottaa. Saa nähdä kuinka käy viikon päästä sunnuntaiaamuna.

[PS. Linja-autolla kuljemme, kun se on kuitenkin junaa varmempi pysymään aikataulussa ja pääsemään perille. Junalla ehkä pääsisi nykyään suoraan laivaan - ainakin Helsingissä junalla pääsee sisälle hotelliin.]

Ei kommentteja: