perjantai 16. lokakuuta 2009

It's saturday, so this must be Stockholm!

Käytiin viime lauantaina Tukholmassa (ensi viikolla taas uudestaan!). Söderillä oli aamulla sumua, näkyvyys oli vain pari korttelia.

Aikomuksena oli mennä turistiveneajelulle Söderin ympäri, mutta eihän sumussa olisi mitään nähnyt. Tai ehkä olisi, sumua ei ollut ollenkaan pohjoispuolella Vikingin terminaalin kohdalla, eikä aamulla lähdetty Söderin eteläpuolta tarkistamaan.

Iltapäivällä sumu oli hälvennyt ja silloin ajeltiin bussilla. Sinisellä bussilla numero 4 kannattaa ajella ihan huvikseen, maisemat Västerbronilta on hienot! Tukholmassa on punaisia ja sinisiä busseja. Siniset linjat ovat runkolinjoja, punaiset kiertelevät mutkikkaampia reittejä.

Näillä lauantaivisiiteillä hyvä ja helppo ruokapaikka on Kulturhusetin ylimmässä kerroksessa Café Panorama. Monessa ravintolassa ei ole nähty halvempaa lounasta viikonloppuisin, mutta tuolla on. Jos menee heti kello 11, kun paikka aukeaa, saa ikkunapöydän. Niin tehtiin nytkin: Ensin tunti Åhlénsilla, sitten syömään makkarasoosia. Listalla on 3 - 4 vaihtoehtoa.

Ei kommentteja: