tiistai 15. syyskuuta 2009

Kirja-arvostelu


Äskettäin ilmestyi uusi Tukholma-opas. Mondo Matkaopas Tukholma on niin uusi, että siinä kerrotaan Victorian ja Danielin muutosta Hagan linnaan.

Opaskirja on aika hyvä. Kirjoittaja Elna Nykänen Andersson asuu Tukholmassa ja tietää mistä kirjoittaa. Sisällysluettelo on selkeä ja se on jaettu kahteen osaan, niin että tekstin seassa kehyksissä olevat tietoiskut ovat luettelossa omana osanaan. Kirjan lopussa on selkeä aakkosellinen hakemisto.

Kirja on myös taskuun tai käsilaukkuun sopivaa mallia ja kevyt. Ulkoasun ainoa miinuspiste tulee värikuvaliitteen sijoittelusta: Yhden mustavalkoisen kuvan kuvateksti on tullut aivan toisen värikuvan viereen.

Sisällön suhteen meillä tuli mieleen kaksi huomiota: Mosebackea ei mainita baarien tai ravintoloiden listassa, vaan vasta Kulttuuri-luvussa otsikon Rock ja pop alla. Mosebacke aukeaa kesällä jo aamupäivällä ja terassi on parhaimmillaan auringonpaisteella.

Toinen täsmennys kuuluu sivulle 24 kohtaan Joukkoliikenne. Siinä ei mainita ollenkaan yhden, kolmen tai seitsemän päivän SL-matkakortteja. Suoraan ei myöskään kerrota sitä, että busseista lippuja ei voi ostaa. Joillain pysäkeillä on kyllä lippuautomaatteja. (Kertalippu maksaa 30 kruunua ja 24 tunnin matkakortti 100 kruunua, niin että itse kukin voi laskea kannattaako kertalipuilla matkustaa.)

Kyllä tämän kirjan avulla kuitenkin hyvin kartalla pysyy!

Ei kommentteja: